close
loading
Jungle Kukri

Jungle Kukri

Ár: 93900 Ft
Mennyiség: 

Jungle Kukri

A katonai fegyverek közül leggyakrabban a Kukrit emlegetik és számos alátámasztott történet tanúskodik arról, hogy a gurkha katonák a harcok során bármit kettéhasítottak, ami az útjukba került.
 
Ismert, hogy a Kukrit vadászkésként is használták, valamint a dzsungelben folytatott munkálatok során is hasznát vették. A gurkha katonák olyannyira hittek a Kukri erejében, hogy magát a tigrist sem féltek vele megtámadni.

 

Ez a következőképpen történt: a vadász megközelítette a ragadozót és mindig a mancsára mért csapást. A vágással szinte leszelte az állat lábát vagy elvágta az ínjait. Ezt követően a tigris mozgásképtelenné vált és a vérveszteség következtében legyengült.

 

Amikor a gurkha megbizonyosodott arról, hogy a tigris már nem tudja felemelni sérült lábát, közelebb ment hozzá és rámérte az utolsó csapást – rendszerint fentről a nyaka mentén vagy alulról a torkára.
 

J.G. Woods 1886-ban megjelent „Az ember és tevékenysége” című könyvéből származó metszeten látható, ahogyan egy gurkhu görbe késével – a Kukrival megöli a tigrist. Jól kivehető a tigris sérült jobb mancsa.

 

 

Műszaki adatok:
Teljes hossz: 410 mm
Penge hossz: 275 mm
Penge vastagság: 6 mm
Penge szélessége: 52 mm
Penge anyaga: Acél 50Х14MФ
Penge kidolgozás: polírozott
Penge keménység: 58-60 HRC
Markolat anyaga: Természetes bőr
Tok: természetes bőr

 

Kapcsolat

 

 

Dobó István Alapítvány EUROPE
3300 Eger
Iskola u. 6/C. II/19

Mobil:  +49 152 2137 6009
Email: info@dobo-istvan.com

Dobó István Alapítvány

Dobóruska 78
076 77 Dobóruszka
Mobil:  +421 911 555 909
Email: info@dobo-istvan.com

Powered by: www.cdx-world.com